Λύκειο Δροσιάς - Χαλκίδας | Δροσιά 341 00 | mail@lyk-drosias.eyv.sch.gr | +30 22210 99922

Location

Διεύθυνση Δροσιά 34100

time

Ωράριο 8:00 - 14:00

phone

Καλέστε +30 22210 99922

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΕΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΕΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Οι μαθητές των προγραμμάτων «Φιλαναγνωσία: τόποι- πρόσωπα- ιστορίες» και «Μαθηματικά και Τέχνη» πραγματοποίησαν επίσκεψη στο μουσείο Αρέθουσα και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη. Στη μόνιμη έκθεση του νέου αρχαιολογικού μουσείου Αρέθουσα παρουσιάζονται αντικείμενα από όλη την Εύβοια και την Σκύρο από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται θέματα πολιτειακής οργάνωσης, οικονομίας, πολιτισμικών ταυτοτήτων και λατρείας. Προβάλλονται εξέχουσες πτυχές στην ιστορία της Εύβοιας όπως: ο ρόλος της Σκύρου στο εμπόριο και τη μεταλλουργία στο προϊστορικό Αιγαίο, η ευημερία του οικισμού στο Λευκαντί τον 10ο


αιώνα π.Χ., η παρουσία των Ευβοέων στον αποικισμό και η διάδοση του ευβοϊκού αλφαβήτου στη Δύση, η σύνδεση του ομηρικού έπους και του αρχαίου δράματος με το ιερό της Αρτέμιδας στην Αυλίδα, το φημισμένο Νεγροπόντε ισχυρό κέντρο των Βενετών, η ακμή του Εγριμπόζ την Οθωμανική εποχή αλλά και η βιομηχανική ανάπτυξη των αρχών του 20ού αιώνα.


Στη συνέχεια, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη δημόσια βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκαν για την «ευβοϊκή πτέρυγα», το σύστημα αρχειοθέτησης και δανεισμού, καθώς και τους 2 συγγραφείς που μελετούν, τον Ν.Καζαντζάκη και τη Ρέα Γαλανάκη.


GALLERY

search
search
search

Newsletter